A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  Comunicat de presa MTI - ARR/19.08.2010

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 101
  Puncte : 284
  Data de inscriere : 07/03/2010
  Varsta : 67
  Localizare : Bucuresti

  Comunicat de presa MTI - ARR/19.08.2010

  Mesaj  Admin la data de Vin Aug 20, 2010 6:24 pm

  Comunicat de presă

  19 august 2010


  Sancţiuni aplicate de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. şcolilor de conducători auto şi instructorilor auto

  În perioada 26-28 iulie 2010, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii prin Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. a efectuat, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, o acţiune de control care a avut ca obiectiv verificarea activităţii de pregătire a cursanţilor, în vederea obţinerii permisului de conducere, desfăşurată de şcolile de conducători auto şi instructorii auto autorizaţi.

  Au fost verificate în trafic 1147 vehicule, întocmindu-se 31 procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în valoare de 136.000 lei, a fost anulată o autorizaţie de instructor auto şi un atestat de instructor auto, au fost suspendate 5 autorizaţii de instructori auto precum şi 2 atestate de instructor auto.

  Principalele abateri constatate cu ocazia acestor controale au fost:

  - utilizarea, la pregătirea practică a cursanţilor, atât de către şcolile de conducători auto cât şi de către instructorul auto autorizat, a unor vehicule care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare;

  - nerespectarea programei de pregătire a cursanţilor;

  - nerespectarea de către şcolile de conducători auto a obligaţiilor ce le revin conform legislaţiei în vigoare.

  Controlul în trafic al vehiculelor cu care se efectuează activitate de pregătire practică a cursanţilor în vederea obţinerii permisului de conducere, efectuat de inspectorii Autorităţii Rutiere Române - A.R.R., continuă şi în luna august 2010.

  In urma unei sesizări a Asociaţiei Naţionale a Instructorilor Auto din România, a fost identificat şi un caz deosebit. În trafic a fost depistată prezenţa unui vehicul de pregătire care era inscripţionat ca fiind al unui instructor auto autorizat deţinător de autorizaţie valabilă pentru categoriile B,C,CE.

  Prin intervenţia inspectorilor Autorităţii Rutiere Române - A.R.R., precum şi a reprezentanţilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare ale respectivului vehiculului şi a fost aplicată sancţiunea contravenţională corespunzătoare.

   Acum este: Mar Sept 18, 2018 3:34 pm