A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  Care-i logica scolii de soferi?

  Distribuiţi
  avatar
  Kramer

  Mesaje : 74
  Puncte : 144
  Data de inscriere : 11/03/2010

  Care-i logica scolii de soferi?

  Mesaj  Kramer la data de Mier Iul 14, 2010 8:07 am

  Care-i logica scolii de soferi?
  Scris de VisUrat

  De cand am inceput din nou scoala de soferi pentru alta categorie, inca nu realizez care este rolul timpului minim pentru scoala de soferi. Te duci acolo sa inveti sa conduci un vehicul, nu? Orele petrecute cu instructorul ii ajuta pe cei care se urca prima data intr-un vehicul destinat circulatiei pe drumurile publice. Daca ai avut prieteni/parinti/frati care te-au invatat sa conduci si te-au si lasat la volan/ghidon sa exersezi, orele petrecute cu instructorul sunt destul de inutile in conditiile in care tu poate conduci mai bine decat multi altii (tine si de talent, nu doar de invatat sa apesi pedale). Dar sa zicem ca e bine totusi sa faci niste ore de condus si cu un instructor autorizat.

  In schimb, orele de legislatie mi se par inutile si va explic si de ce.
  Dintre toti cei cu care am vorbit si care au trecut prin scolile de soferi, marea majoritate nu s-au prezentat la orele de legislatie (nici eu nu am fost la orele de legislatie cand mi-am luat categoria B si nici acum nu merg). Mergeau acolo prima data pentru a face cunostinta cu profesorul si apoi in ultima zi cand trebuiau sa dea examenul de iesire din scoala. In rest invatau chestionarele din cartile care le erau indicate de profesori.
  In fine.

  Idiotenia suprema pe care sincer nu o inteleg este alta:

  De ce nu poti da examenul pentru carnet decat dupa cinci saptamani si o zi de la inceperea scolii de soferi?

  Te-ai inscris la scoala. Nu te-ai dus pentru ca stii sa conduci (te testeaza instructorul si vede ca nu ai probleme si-ti zice ca nu mai ai de ce veni), nu te-ai dus la legislatie pentru ca esti baiat destept si inveti si singur (sau poate te-ai dus si ai invatat tot din primele lectii, tot pentru ca te duce capul) si vrei sa dai examenul mai repede. De ce nu se poate?
  De ce trebuie sa stai si sa freci menta o luna pana sa poti da examenul teoretic (cu ala practic e si mai nasol: in Deva se da doar de doua ori pe luna examenul pentru motociclete)?

  De ce trebuie sa treaca cinci saptamani si o zi din momentul in care ai inceput scoala pentru a putea da examenul teoretic, in conditiile in care tu trebuie sa inveti doar 400 de intrebari? Daca te duce capul si le inveti intr-o zi, de ce nu poti da examenul a doua zi?
  Sunt de acord sa nu-l poti da in fiecare zi pana’l iei pentru ca altfel mergi la noroc si nu-i chiar sanatos. Daca pici la teorie stai doua saptamani/o luna pe tusa pana sa-l dai din nou, mi se pare corect asa. Dar nu mi se pare normal sa trebuiasca sa astept cinci saptamani si o zi pentru a da un examen la care sunt foarte bine pregatit (dupa parerea mea, ramane de vazut daca e asa). Pe langa asta, nu mi se pare corect nici sa astept 2-3 saptamani dupa ce am trecut de teorie pentru a da proba practica pentru ca doar atunci se tine (cand am luat B-ul erau ambele probe in aceeasi zi).

  Imi poate explica cineva care-i logica acestor cinci saptamani si o zi de asteptare?


  sursa , http://www.visurat.ro/2010/07/11/care-i-logica-scolii-de-soferi/

   Acum este: Mar Sept 18, 2018 3:08 pm