A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  Controlori de lux: ARR cumpără berline cu 32.000 euro fiecare

  Distribuiţi
  avatar
  Kramer

  Mesaje : 74
  Puncte : 144
  Data de inscriere : 11/03/2010

  Controlori de lux: ARR cumpără berline cu 32.000 euro fiecare

  Mesaj  Kramer la data de Lun Mai 31, 2010 8:31 am

  Începerea procedurilor de adjudecare va avea loc la 15 iulie 2010
  Maşinile personalizate vor fi livrate la sediul instituţiei

  Ţara arde şi baba se piaptănă! În plină criză financiară, când guvernanţii caută soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare, Autoritatea Rutieră Română (ARR) vrea să cumpere nu mai puţin de 31 de autospeciale "personalizate, destinate activităţii de control în trafic", pe care este dispusă să cheltuiască 3.481.501,5 lei fără TVA, adică 986.426 euro cu TVA. Or, asta înseamnă că pentru fiecare maşină va da aproximativ 32.000 euro...
  Repetăm, 32.000 euro pentru fiecare autospecială, în condiţiile în care un Duster nou-nouţ, full option, nu costă mai mult de 17.000 euro... Aproape jumătate din costul estimat de cei care ne verifică în trafic pentru achiziţia noilor breakuri şi berline.
  Potrivit anunţului de intenţie publicat pe site-ul e-licitaţie.ro la data de 21 aprilie 2010 de către ARR, data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 15 iulie 2010, instituţia aşteptând ca breakurile şi berlinele să fie furnizate la sediul instituţiei din Str. Dinicu Golescu.
  În opinia celor care au publicat anunţul de intenţie, contractul nu intră, însă, sub incidenţa acordului privind contactele de achiziţii publice.
  La capitolul "Informaţii suplimentare" din anunţ se menţionează că ARR doreşte "autospeciale personalizate destinate activităţii de control trafic conform caietului de sarcini care va fi publicat în anunţul de participare".

  Volanul îmbrăcat în piele asigură... siguranţa în trafic

  Autoritatea Rutieră Română a mai achiziţionat 16 autoturisme, dar prin licitaţie publică, criteriul fiind preţul cel mai scăzut, dar reprezentanţii instituţiei au avut grijă să scoată achiziţia de pe site, astfel încât nu se cunoaşte preţul. Dar se cunosc pretenţiile celor de la ARR...
  Potrivit caietului de sarcini publicat la timpul respectiv, prin "autoturisme performante care să prezinte siguranţă în trafic", reprezentanţii instituţiei subordonate Ministerului Transporturilor înţeleg, printre altele, jante din aliaj uşor 15" cu 5 spiţe şi oglinzi retrovizoare exterioare acţionate electric şi încălzite, de culoarea caroseriei, care nu poate fi decât albă, albastră sau… argintie metalizată.
  De asemenea, pentru "siguranţa în trafic", inspectorii ARR aveau nevoie de o mulţime de dotări anterioare, precum aer condiţionat şi bancheta din spate rabatabilă 60/40, dar şi "parasolare şofer şi pasager cu oglindă" şi mai ales volan reglabil pe înălţime şi neapărat îmbrăcat în piele.
  Şi pentru că "obrazul subţire cu cheltuială se ţine", inspectorii ARR aveau nevoie şi de geamuri acţionate electric cu tentă verzuie, servodirecţie, tetiere, centuri scaune reglabile pe înălţime.
  Greu de înţeles este de ce au nevoie inspectorii ARR de scaunul pasagerului rabatabil şi a banchetei rabatabile de parcă ar avea de cărat ceva...

  Garanţie de minimum 12 ani pentru caroserie

  În ceea ce priveşte garanţiile cerute, trebuie menţionat că inspectorii s-au gândit să fie cât mai rezistente, astfel încât producătorii să suporte pe cheltuiala lor orice neajunsuri. Dacă, de obicei, garanţia autoturismului se dă pentru un anumit număr de kilometri, ARR a cerut doi ani fără limită de kilometri parcurşi, minimum 2 ani pentru bateria de acumulator, minimum 3 ani pentru vopsea şi... minimum 12 ani pentru rezistenţa la coroziune a caroseriei. Minimum 12 ani în condiţiile în care o caroserie este garantată de fabricant între 6 ani şi maximum 12 ani. Trebuie să menţionam că, la această oră, această garanţie maximă este oferită numai de Ford şi Opel...
  Litera h din caietul de sarcini aferentă achiziţiilor din decembrie 2007 stipula şi posibilitatea de a asigura "autoturism la schimb, aceeaşi marcă şi tip cu cel ofertat, în perioada de garanţie, în cazul imposibilităţii finalizării reparaţiilor/reviziilor în mai puţin de 3 zile lucrătoare".

  Protecţie activă şi pasivă stil ARR

  Specialiştii ARR consideră că numai o ma ină cu "Închidere centralizată şi deschidere portbagaj din interior", "Radio CD cu 4 difuzoare ", "Covoraşe textile faţă/spate", "Mochetă portbagaj" - dar mai ales "Mânere interioare uşi argintii" prezintă siguranţă în trafic.

  sursa, http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2010-05-25/Controlori+de+lux%3A+ARR+cumpara+berline+cu+32.000+euro+fiecare&hl=arr&tip=toate

   Acum este: Mar Sept 18, 2018 3:54 pm