A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  PLANGERE PREALABILA

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 101
  Puncte : 284
  Data de inscriere : 07/03/2010
  Varsta : 67
  Localizare : Bucuresti

  PLANGERE PREALABILA

  Mesaj  Admin la data de Mier Mai 19, 2010 8:11 am

  Nr. 59/13.05.2010

  Catre, GUVERNUL ROMANIEI
  Domnului prim-ministru Emil BOC

  Subscrisa, Asociatia Nationala a Instructorilor Auto-A.N.I.A.R. cu sediul in str. Horia Macelariu, nr. 23-25, bl.XI/5, sc.B, et.1, ap.26, sector 1, Bucuresti, prin reprezentantul sau legal presedinte Dumitru Marciulescu, formuleaza urmatoarea:

  PLANGERE PREALABILA

  In fapt:
  Prin aparitia O.U.G. nr. 34/2010 privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri si de persoane, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 234 din 13 aprilie 2010, consideram ca modul de aplicare este discriminatoriu fata de celelalte profesii si activitati reglementate din Romania, astfel se incalca grav cele mai elementare drepturi oferite de legislatia romaneasca, inclusiv de legislatia europeana.
  Scolile de soferi si instructorii auto nu sunt transportatori, ci formatori auto.
  In fond:
  Prin dispozitiile Art. I., dupa cum urmeaza:
  1. La articolul 48 13, alineatul (1) – se ingradeste drepturile date de Constitutia Romaniei, Codul Civil, Codul Muncii, Codul Fiscal, Codul Comercial, Legea Concurentei si O.U.G. nr. 44/2008, in baza careia este inregistrat si autorizat de Registrul Comertului, sa desfasoare activitatea ca persoana fizica autorizata-P.F.A., instructorului auto autorizat si atestat de autoritatea competenta, respectiv de Autoritatea Rutiera Romana-A.R.R., in baza Legii nr. 218/2009.
  Asa cum reiese din continutul articolului, instructorului auto autorizat nu i se mai permite sa incheie contract cu persoana (cursantul), careia ii presteaza in mod direct servicii de pregatire practica in vederea obtinerii permisului de conducere, cum s-a procedat legal in ultimii 20 de ani, acesta desfasurand activitate independenta d.p.v.d. fiscal, de altfel, se vorbeste numai de scoala de conducatori auto autorizata.
  2. Astfel, este singura profesie libera de pe piata muncii din Romania, careia i se ingradeste drepturile cuvenite, potrivit dispozitiilor legale in vigoare.
  3. La articolul 48 14, alineatul (4):
  - se produce o limitare a exercitarii unei profesii, chiar o discriminare intre
  instructorii de conducere auto care desfasoara activitatea in mod independent, autorizati conform legii si scolile de conducatori auto, autorizate potrivit legii, activitatea desfasurata in mod independent nemaifiind luata in seama, ba, mai mult fiind ingradita in mod arbitrar;
  - se incalca prevederile Legii nr. 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania, unde la art. 18 se precizeaza ca, “experienta profesionala nu poate depasi 2 ani” si prevederile Codului Muncii aprobat prin Legea nr. 53/2003, unde este reglementat si contractul individual de munca cu timp partial, in art. 101-104, asadar impunerea angajarii “cu norma intreaga” are un caracter nelegal;
  - prevederea “ si nu a avut suspendat permisul de conducere si/sau atestatul in ultimii 3 ani”, este ilegala d.p.v.d. juridic, deoarece o persoana nu poate suporta o sanctiune de doua ori pentru aceeasi fapta, fie chiar si administrativa, la timpul respectiv a suportat o data consecintele respective.
  5. La articolul 57 4, alineatul ( 1 1 ) – cuantumul “amenzii de la 10.000 lei la 15.000
  de lei” este exagerat si nejustificat de mare pentru proprietarul unei masini de “SCOALA”, scoala de soferi sau instructor auto autorizat.
  Acest cuantum a fost stabilit initial pentru intreprinderi si operatori de transport rutier romani si straini.
  Masina de “SCOALA” este considerata material didactic, nu efectueaza transporturi de marfa sau persoane, iar instructorul auto in timpul instructajului nu conduce masina, la volan aflindu-se cursantul.
  6. La articolul 62, alineatul (1 1) – se incalca dispozitiile art. 475 si a celorlalte din
  Codul Civil referitoare la folosirea dreptului de proprietate, in cazul de fata al autovehiculului (masinii) proprietate privata al unei persoane fizice, instructor auto autorizat-P.F.A., care are Certificat de agreare de la Registrul Auto Roman – R.A.R., ca material didactic in momentul instructajului, dar este coproprietatea intregii familii, care are dreptul sa se foloseasca de acesta, in afara instructajului.
  “Suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculului pe o perioada de 6 luni” este o masura exagerata, nejustificata de mare, care incalca drepturile constitutionale si democratice, potrivit dispozitiilor legale.
  In momentul “suspendarii”, autovehiculul se afla sub incidenta sarcinilor contractuale cu un beneficiar, care nu mai pot fi respectate, are taxe platite, impozit si asigurari achitate.

  In drept:

  Fata de cele aratate mai sus, ne consideram lezati in apararea interesului legitim privat, a interesului legitim public, care vizeaza ordinea de drept si democratia constitutionala, garantarea drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale ale cetatenilor, satisfacerea nevoilor comunitare si familiale.
  Intemeiem cererea noastra pe dispozitiile art.7 din Legea nr.544/2004, Legii nr.53/2003 si Constitutiei Romaniei, art. 15, 16, 21, 41, 44, 45, 47, 51, 52 .
  Ne consideram parte vatamata in drepturile si interesele noastre legitime si solicitam prin prezenta “plangere prealabila” revocarea in parte a O.U.G. nr. 34/2010, respectiv a dispozitiilor articolelor aratate mai sus, care ne creeaza pagube iminente prin prejudicii materiale previzibile, de imagine si chiar morale.
  Pentru a veni in sprijinul solutionarii solicitarii noastre, anexam documentele:
  - copie de pe adresa ANIAR, nr.56/30.03.2010, trimisa online la Guvern in data de 30.03.2010, inainte de aparitia O.U.G. nr. 34/2010, neluandu-se in seama nicio propunere si neprimind raspuns inca, pana la aceasta data;
  - copie de pe Sentinta nr.275/17.12.2009 a Curtii de Apel Ploiesti, care s-a pronuntat intr-o situatie asemanatoare referitor la “ a activat ca angajat cu norma intreaga ca instructor auto in cadrul unei scoli de conducatori auto pe o perioada de minimum 3 ani”;
  - copie de pe Sentinta nr.170/23.03.2010 a Curtii de Apel Timisoara, care s-a pronuntat intr-o situatie asemanatoare referitor la expresia “cu norma intreaga”.


  Presedinte ANIAR
  Dumitru MARCIULESCU
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 101
  Puncte : 284
  Data de inscriere : 07/03/2010
  Varsta : 67
  Localizare : Bucuresti

  Plangerea prealabila produce efecte........

  Mesaj  Admin la data de Sam Iun 12, 2010 10:03 am

  Stimati colegi,
  Iata ca plangerea prealabila a ANIAR a inceput sa produca efecte pozitive.
  Am fost informat ca atat Guvernul cat si Parlamentul nu este de acord cu expresia "cu norma intreaga".
  MTI a fost informat de aceasta hotarare si deja in proiectul de ordonata privind transporturile rutiere, va rog sa observati, ca nu s-a mai introdus aceasta expresie.
  Va rog sa cititi ce am solicitat in plangerea prelabila.
  Veti observa ca la " In fapt" am scris "ca scolile de soferi si instructorii autorizati nu sunt transportatori ci formatori auto", iar la punctul 5 "Masina de scoala este considerata material didactic, nu efectueaza transport de marfa sau persoane, iar instructorul auto in timpul instructajului nu conduce masina , la volan aflandu-se cursantul".
  Rezulta cumva din aceste doua sustineri scrise de mine in plangerea pralabila, ca "eu Marciulescu Dumitru am transformat instructorii auto in soferi" ?
  Aceasta afirmatie a facut-o "cineva" pe blogul de la www.instructoriauto.ro
  Va las pe dvs. sa analizati si sa comentati afirmatia "diversionista" a acelui "cineva".
  In emisiunea de la "Prahova TV" postata aici pe forum, ati vazut sau puteti vedea ca "individul", care ne jigneste pe noi toti instructorii auto din Romania, zicand ca: "suntem soferi cu 12 clase", este faimosul Cascaval de la Brasov.
  La inceputul articolului postat aici pe forum "Controlori de lux: ARR cumpara berline cu 32.000 euro fiecare", scrie: "Tara arde si baba se piaptana"!
  Aceasta expresie este valabila si in cazul de fata.
  Eu am dorit sa va informez pe toti si in acest sens am postat pe forum "proiectul de OUG" initiat de MTI, pentru a studia, analiza si trimite propunerile dvs, deasemenea, am anuntat telefonic fiecare judet si cred ca, nu am facut rau.
  Daca nu faceam acest gest, sunt convins ca multi dintre dvs nu aveati de unde sa aflati sau aflati prea tarziu, adica dupa ce aparea si intra in vigoare OUG-ul respectiv.
  Mentionez, ca eu am primit "proiectul oug", ca fiind membru titular in CDS - MTI din partea UNPR si va rog sa observati ce "mod de operare" au folosit, joi imi trimite materialul, luni la ora 15.00 este termenul limita de depunerea propunerilor, marti la ora 10.00, suntem convocati la sedinta si probabil, joi pe 24 iunie cand este stabilita sedinta CDS, va fi pe ordinea de zi.
  Nu vi se pare prea mare graba, sa nu cumva sa afle multa lume sau cand va afla va fi prea tarziu ?
  Au postat si pe site-ul www.mt.ro in data de 10 iunie, cand am primit si noi materialul cei din CDS, cu termen limita de facut propuneri: 21 iunie, astfel ca in 3 zile sa aiba timp sa centralizeze propunerile, de care oricum nu se va tine cont, la mijloc fiind si dirijind inclusiv CDS, "grupurile de interese".
  Fac apel la dvs sa lasati "rautatile" si 'diversiunile" la o parte.
  Acum este momentul cel mai important sa dam dovada de "unitate", adica sa ne unim cu totii, asa cum ati vazut au facut-o si altii: pensionarii, medicii, etc.
  De ce nu si instructorii auto din toata tara ?
  Trimiteti-mi propunerile dvs, oricare ar fi ele, eu le prezint si le sustin in CDS, atat cat pot, adica: singur impotriva tuturor.
  Consider, ca aveti destule probleme, care nu se pot rezolva pe plan local, ci numai pe plan central, adica aici la "capitala".
  Daca considerati, ca va reprezinta si va rezolva "altcineva" problemele, asa cum "n-a facut-o pana in prezent", eu, va urez "succes"!
  Daca nu "Tineti aproape" caci "Numai impreuna vom reusi" !
  Cu stima,
  Dumitru MARCIULESCU
  Presedinte ANIAR.

   Acum este: Mar Sept 18, 2018 3:08 pm