A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  Şcolile de şoferi îi acuză pe instructorii independenţi de piraterie şi concurenţă neloială

  Distribuiţi
  avatar
  Kramer

  Mesaje : 74
  Puncte : 144
  Data de inscriere : 11/03/2010

  Şcolile de şoferi îi acuză pe instructorii independenţi de piraterie şi concurenţă neloială

  Mesaj  Kramer la data de Mar Mai 04, 2010 12:30 pm

  Reprezentanţii şcolilor de şoferi din judeţul Constanţa spun că instructorii autorizaţi îi duc la sapă de lemn deoarece practică preţuri cu mult sub nivelul pieţei. Asta deoarece ei nu plătesc taxe şi impozite la stat, muncind la negru.

  Reprezentanţii şcolilor de şoferi din judeţ s-au întâlnit, zilele trecute, cu şefii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor Constanţa pentru a discuta noile norme emise de MAI în domeniul lor de activitate. Cele mai importante prevederi se referă la examinarea pentru obţinerea permisului de conducere, dar şi la condiţiile în care şcolile de şoferi trebuie să-şi instruiască elevii.

  Acuzaţii grave la adresa independenţilor

  Discuţia a dat naştere unui adevărat val de polemici, cei mai supăraţi fiind patronii şcolilor auto. Oamenii sunt revoltaţi împotriva instructorilor auto autorizaţi (independenţi), pe care îi acuză că îşi desfăşoară activitatea la negru şi le fură clienţii. Reprezentanţii şcolilor de şoferi susţin că ei plătesc taxe şi impozite la stat şi de aceea trebuie să practice tarife mai mari, în timp ce instructorii independenţi îşi permit să ceară sume mult mai mici deoarece ei nu dau socoteală nimănui şi nu plătesc nimic la stat. În aceste condiţii, majoritatea elevilor preferă să se îndrepte spre instructorii cu maşini particulare decât să plătească câteva sute de lei în plus la o şcoală de şoferi. „Instructorii independenţi ne fac cel mai mare rău. Merg cu preţuri foarte mici, de şase – şapte milioane de lei, în timp ce niciunul dintre noi (n.r. – şcolile de şoferi) nu îşi permite să şcolarizeze sub zece milioane. Trebuie să plătim taxe, impozite, chirii, leasing la ma-şini, să dăm salarii unui profesor de legislaţie şi instructorilor auto, adăugăm carburantul şi la ce preţ ajungem? Trebuie să avem cel puţin 10 elevi pe lună numai pentru a amortiza toate cheltuielile. Iar noi de la începutul anului nu am avut decât doi, trei clienţi”, a declarat Niculae Dicu, directorul şcolii de şoferi DIA Auto.

  Alte voci din sală au reclamat conducerii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere că există instructori auto independenţi care şi-au dat jos de pe maşini casetele cu şcoală şi fac ore de conducere cu elevi chiar sub ochii autorităţilor. „Pentru a nu fi opriţi de ARR, şi-au dat casetele cu «Şcoala» jos de pe maşini şi dau ore de conducere în aceste condiţii. I-am văzut de nenumărate ori”, a povestit reprezentantul unei şcoli auto din sală.

  „Nu mă feresc să spun că, în proporţie de 100%, toţi instructorii auto independenţi sunt piraţi. Altfel nu şi-ar permite să ia şase milioane de lei, în condiţiile în care numai benzina costă cinci milioane. Dacă te duci la independenţi observi că toţi au maşini noi, numai Volkswa-gen şi BMW. Din ce bani şi-au luat?”, a completat Niculae Dicu.

  Cei din sală au recunoscut însă că instructorii independenţi îşi desfăşoară activitatea cu complicitatea câtorva şcoli de şoferi, care le preiau dosarele cu elevi, îi pregătesc la teorie, după care îi programează la examen. Altfel, independenţii nu şi-ar putea înscrie elevii la examen. Pentru a elimina această practică, toate şcolile de şoferi din judeţul Constanţa şi-au dat întâlnire pe 25 februarie, unde vor aborda subiectul.

  Plângeri la adresa şcolilor de şoferi

  Comisarul şef Romeo Tecău, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor Constanţa, le-a cerut şcolilor de şoferi să-şi dea un interes mult mai mare în pregătirea elevilor, mai ales acum când piaţa duce lipsă de clienţi. El a precizat că s-au primit mai multe plângeri la nivelul serviciului din partea unor clienţi, care i-au reclamat pe instructori că nu îşi dau niciun interes. „Vă eliminaţi singuri dacă permiteţi să se întâmple astfel de lucruri. Controlaţi-vă mult mai atent instructorii pentru că există plângeri la adresa lor. Şi nu este exclus ca oamenii să reclame la ARR, OPC şi la alte instituţii, care cu siguranţă vor sări în capul dumneavoastră cu tot felul de controale. Şi la câte cheltuieli şi clienţi aveţi, nu cred că vă convine să mai continuaţi după ce mai luaţi şi câteva amenzi”, a precizat comisarul şef Romeo Tecău. De asemenea, şeful Serviciului a anunţat că, de acum încolo, la sediul instituţiei şi pe site-ul Prefecturii Constanţa vor fi publicate lunar listele cu promovabilitatea elevilor pe fiecare şcoală de şoferi în parte. Acest lucru va reprezenta practic o carte de vizită pentru şcolile de şoferi, deoarece clienţii vor putea să judece singuri cât de bună este fiecare firmă în parte în funcţie de gradul de promovabilitate.
  PUBLICITATE

  Judeţul Constanţa continuă să se afle sub media naţională în ceea ce priveşte promovabilitatea la examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Dacă în anul 2009, la nivelul întregii ţări au reuşit să obţină permisul de conducere 27% dintre cei înscrişi la examen, în judeţul Constanţa doar 24% au fost declaraţi admişi. Shocked

  sursa, http://www.cugetliber.ro/1253307600/articol/56102/scolile-de-soferi-ii-acuza-pe-instructorii-independenti-de-piraterie-si-concuren/

  andreas.rainad

  Mesaje : 1
  Puncte : 1
  Data de inscriere : 29/05/2010

  Re: Şcolile de şoferi îi acuză pe instructorii independenţi de piraterie şi concurenţă neloială

  Mesaj  andreas.rainad la data de Sam Mai 29, 2010 8:20 pm

  Legat de atitudinea reprezentatnului scoii de soferi "dia" din Constanta, eu confirm faptul ca acesta este un iresponsabil notoiu decoamndata pe plan local si foarte repede pe plan national. Este o rusine pentru Constanta de acea va rog sa intelegeti aprecerile pe care le face aiurea "in tranvai". Veniti in Constanta si intrebati cine este acest MASCARICI Niculae Dicu. Mai multe informati despre activitatea autentic infractionala a acestui "mojic" aflati de la reprezentantul Instructorilor Auto Autorizati, Ing.,Lector Vasile Budu.

   Acum este: Mar Sept 18, 2018 3:19 pm