A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  Guvernul a aprobat OUG pentru combaterea practicilor ilicite în transportul de persoane şi marfă

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 101
  Puncte : 284
  Data de inscriere : 07/03/2010
  Varsta : 67
  Localizare : Bucuresti

  Guvernul a aprobat OUG pentru combaterea practicilor ilicite în transportul de persoane şi marfă

  Mesaj  Admin la data de Mar Apr 13, 2010 10:08 am

  Guvernul a aprobat OUG pentru combaterea practicilor
  ilicite în transportul de persoane şi marfă
  Guvernul a adoptat în şedinţa de astăzi o Ordonanţă de Urgenţă pentru întărirea controlului în scopul combaterii transporturilor ilicite de marfă şi persoane, act normativ discutat în prealabil cu partenerii de dialog social.
  “Prin introducerea acestor noi reglementări, Guvernul sprijină operatorii şi transportatorii oneşti şi încurajează activitatea de transport rutier într-un cadru legal, prin combaterea fenomenului de fraudă fiscală şi a altor activităţi ilicite în domeniu”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul şedinţei Executivului.
  Actul normativ completează cadrul legal ce reglementează desfăşurarea activităţii şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto autorizaţi, precum şi a transportului în regim de taxi şi închiriere şi a transportului local prevăzut de Legea 92/2007.
  Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, în acest sens sunt prevăzute şi unele sancţiuni, anume amendă de la 10.000 lei la 15.000 de lei pentru persoana fizică sau juridică, după caz, respectiv şcoli de şoferi şi instructorii auto care efectuează o activitate de pregătire practică a persoanelor, în vederea obţinerii permisului de conducere, fără a deţine autorizaţie de şcoală de conducători auto sau autorizaţie de instructor auto ori care are autorizaţie suspendată, anulată sau cu valabilitate depăşită. Pentru celelalte firme care desfăşoară activităţi de transport de persoane şi marfă, în situaţiile menţionate, se aplică amenzi conform legilor 38/2003, respectiv 92/2007, care se referă la transportul taxi şi transportul local.
  În paralel cu aplicarea acestor sancţiuni băneşti, se aplică şi o altă măsură în scopul întăririi disciplinei legate de transportul de persoane şi marfă, a precizat Ioana Muntean. Potrivit noilor reglementări, se reţin plăcuţele de înmatriculare împreună cu certificatul de înmatriculare şi o copie a procesului-verbal de constatare a contravenţiei. Acestea se predau inspectoratului judeţean de poliţie, respectiv Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, care notifică deţinătorului autovehiculului faptul că suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare încetează la 6 luni de la data procesului-verbal de reţinere a acestora. Suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului încetează, iar plăcuţele de înmatriculare şi certificatele de înmatriculare se restituie, la cerere, dacă se face dovada achitării amenzii.
  Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menţionat că Ordonanţa de Urgenţă aprobată astăzi modifică şi completează şi unele prevederi ale Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Astfel, se interzice staţionarea taxiurilor în vederea efectuării de transport rutier public de persoane, în regim de taxi, în altă localitate decât localitatea de autorizare. În cazul utilizării pentru transport public de persoane a unui autoturism 8 +1, fără a se deţine autorizaţie de transport în regim de închiriere, se suspendă dreptul de utilizare a autoturismului prin reţinerea, de către ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române ce au calitatea de poliţişti rutieri, a plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, aplicându-se şi sancţiunea contravenţională corespunzătoare.
  În ceea ce priveşte transportul local, actul normativ aprobat astăzi modifică şi completează Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local. Constatarea contravenţiilor prevăzute în lege şi aplicarea sancţiunilor se face de către împuterniciţii primarilor comunelor, oraşelor şi municipiilor, precum şi de către ofiţerii de poliţie.
  Purtătorul de cuvânt al Guvernului a afirmat că măsurile aprobate astăzi de Executiv survin ca urmare a amplificării activităţilor ilicite în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor de transport rutier de persoane şi marfă, transport în regim de taxi şi în regim de închiriere, serviciile de transport public local, precum şi activitatea de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere auto, afectând astfel atât siguranţa cetăţenilor, cât şi calitatea serviciilor oferite de operatorii şi transportatorii rutieri.


  Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa

  Data: 12.04.2010
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 101
  Puncte : 284
  Data de inscriere : 07/03/2010
  Varsta : 67
  Localizare : Bucuresti

  Re: Guvernul a aprobat OUG pentru combaterea practicilor ilicite în transportul de persoane şi marfă

  Mesaj  Admin la data de Mar Apr 13, 2010 1:47 pm

  Stimati colegi,
  La aceasta ora, pot sa va spun ca OUG are nr. 34/12.04.2010 si va aparea in regim de "urgenta' in M.Of. chiar in cursul dupa amiezii sau cel tarziu maine dimineata.
  Dupa cum observati "grupurile de interese" vor sa apara si sa intre in vigoare cat mai repede, ca sa stopeze eliberarea "autorizatiilor" unor colegi care au depus dosarele in ultima vreme si bineinteles sa se aplice masurile "blande" prevazute in aceasta ordonanta.
  EU am ambele forme ale proiectului de OUG, cel initial si cel cu modificari.
  Nu s-a dorit, sa se tina cont de propunerile ANIAR, care au fost inaintate la conducerea guvernului, MAI si MTI.
  Pe 7 aprilie 2010 am avut o intalnire de "fatada", "regizata" de conducerea MTI, respectiv d-l ministru Pistru, care de altfel a participat la ultimele sedinte de guvern din parte MTI si a sustinut aceasta OUG.
  Bineinteles, ca la "intalnire" eu am prezentat propunerile, am mentionat si in procesul-verbal incheiat, insa degeaba, ca am fost singur impotriva la 4 voturi "de acord" dat de "confederatiile patronale" ale "prietenilor nostri".
  Care sunt "micile" modificari :
  - s-a dorit initial, sa nu mai intre masinile de "scoala" din Ilfov in Bucuresti, sau dintr-un judet in altul si a ramas stabilit: "cu exceptia activitatii de pregatire practica";
  - a ramas "a fost angajat cel putin 3 ani cu norma intreaga sau a activat cel putin 6 ani ca instructor auto atestat, in cadrul scolilor autorizate sau daca face dovada ca a detinut autorizatie pentru activitatea de pregatire practica a conducatorilor auto eliberata de autoritatea competenta....";
  - a ramas amenda de 10.000 lei la 15.000 de lei pentru P.F. sau P.J., fara autorizatie sau autorizatie suspendata, anulata sau cu valabilitate depasita";
  - s-a scos "retrasa" sau "declarata pierduta" cum era initial;
  - initial era prevazuta ridicarea placutelor de inmatriculare si suspenarea dreptului de utilizare a autovehiculului timp de 6 luni iar daca se facea dovada achitarii amenzii "placutele" se restituiau la 3 luni de la data PVC de retinere;
  - s-a modificat si a ramas,"suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului inceteaza, iar placutele de inmatriculare si certificatele de inmatriculare se restituie, la cerere, daca se face dovada achitarii amenzii"
  Concluziile, le trageti fiecare dintre d-voastra si va invit la discutii, nu va mai multumiti sa cititi doar si atat.
  Discutati, dezbateti "nemultumirile", ca doar este un "forum", special creat avand acest scop.
  Implicati-va, ca ne asteapta vremuri grele.
  Va asteptam.
  Cu stima,
  Dumitru MARCIULESCU
  Presedinte ANIAR

   Subiecte similare

   -

   Acum este: Joi Oct 18, 2018 6:08 pm