A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  Scolile de soferi vs. instructorii auto autorizati

  Distribuiţi
  avatar
  Kramer

  Mesaje : 74
  Puncte : 144
  Data de inscriere : 11/03/2010

  Scolile de soferi vs. instructorii auto autorizati

  Mesaj  Kramer la data de Vin Apr 09, 2010 2:43 pm

  Inversul nu cred, cel putin din punctul meu de vedere si al altor instructori auto autorizati cunoscuti, ca ar fi valabil. Este o concluzie a celor vazute, auzite, simtite si discutate cu diverse persoane. Este posibil chiar ca titlul sa fie putin fortat, dar asta ramane de vazut, poate si de rezolvat pentru inca mult timp.

  Observ ca noi, instructorii auto autorizati (scurt IAA sau instructorii independenti – denumirea populara) suntem un soi de paria, un fel de “ghimpe” pentru scolile de soferi. De ce? Nu stiu! Problema este ca, nici nu incearca cineva sa “sparga” acest “mit”, mai mult am observat chiar si pe forumuri de discutii, “dispute” pe aceasta tema, intre fosti cursanti, actuali conducatori auto.

  Cu ceva timp in urma, un oarecare domn, patron al unei oarecare scoli de soferi, facea unele afirmatii la adresa IAA pe un post de televiziune. Si cum bine probabil va-ti prins, acestea erau mai mult decat scandaloase. Nu stiu exact ce si cum spunea, am auzit si eu, din vorba in vorba pentru ca “vuia bransa”, si nu as vrea sa reproduc in nici un fel, fiind bine stiut ca acest mod de propagare modifica textul initial. Parca il si vad pe nenea asta, cu o fata importanto-nervoasa, indrugand una si alta. Nimic anormal atata timp cat ne-am obisnuit cu astfel de atacuri, ieftine sau nu, interesate sau dezinteresate, nu doar in acest caz, ci si in cotidian. Si bineinteles, nu puteam face nici noi exceptie.

  Fara sa fac nici pe atotstiutorul si nici pe superjustitiarul, incerc o mica disectie a problemei. Inainte de a fi IAA, am fost si eu angajat al unei scoli de soferi, si cred ca am reusit sa-mi formez puncte de vedere pentru ambele ipostaze. Si uite asa am ajuns la concluzia ca nu exista nici un motiv de disputa. Lucru pe care cred ca nu il cunosc, sau nu vor sa-l recunoasca domnii patroni de scoli este ca, aceasta meserie nu se face prin mica publicitate, campanii publicitare agresive sau chiar mai rau prin “improscare cu noroi” in stanga si-n dreapta.

  Departe intentia mea de a raspunde cu aceeasi “moneda” insultelor, cred ca este imperios sa-mi sustin cumva afirmatiile. Si nu pot altfel decat exemplificand. Mai exact, principalul motiv pentru care am devenit IAA, nu singurul, a fost volumul mare de munca pentru o serie de cursanti, o consecinta putand fi si calitatea indoielnica, avand ca principal obiectiv finalizarea cu orice pret a cursurilor, pentru a lasa loc urmatoarei serii de cursanti, si nu atentia de care ar trebui sa beneficieze fiecare cursant in parte. Nu ma refer la o situatie generala ci punctez clar pe cazul meu, si este vorba doar de pregatirea practica. Nu vreau nici sa patez numele scolii la care am lucrat, sunt persoane care pot lucra in acest ritm si sunt multumite de rezultat, lucru valabil pentru toate scolile de soferi. Din partea mea au tot respectul pentru ca reusesc. Dar asta nu cred ca da dreptul cuiva sa comenteze in termeni negativi la adresa altora, fara un suport argumentat.

  Foarte bine ar fi daca fiecare am privi in “curtea proprie” si ne-am vedea linistiti de treaba. De cand am aderat la Uniunea Europeana, nu mai este asa simplu sa ai o “capra”, asa ca este posibil ca “vecinul” sa nu fie detinator de “capra”.

  sursa,http://jeansamuila.wordpress.com/2008/04/09/scolile-de-soferi-vs-instructorii-auto-autorizati/

   Acum este: Joi Oct 18, 2018 5:23 pm