A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  Instructori lăsaţi fără autorizaţii de lenea angajaţilor de la ARR

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 101
  Puncte : 284
  Data de inscriere : 07/03/2010
  Varsta : 67
  Localizare : Bucuresti

  Instructori lăsaţi fără autorizaţii de lenea angajaţilor de la ARR

  Mesaj  Admin la data de Dum Mar 28, 2010 4:39 pm

  Autoritatea Rutieră a devenit SRL-ul lui Gabriel Iordache

  Instructorii independenţi din Constanţa riscă să rămână fără autorizaţii de funcţionare şi implicit fără joburi. Conform noilor reglementări intrate în vigoare prin ordinul 1019 din octombrie 2009, instructorii independenţi sunt obligaţi să obţină autorizaţii de funcţionare de la Autoritatea Rutieră Română (ARR) Constanţa în baza dovezii că aceştia au cel puţin trei ani consecutiv de funcţionare. Conform declaraţiei liderului Asociaţiei Instructorilor Auto Independenţi, filiala Constanţa, Vasile Budu, răspunzătoare de numărul mare de instructori care vor rămâne fără loc de muncă este chiar ARR Constanţa, care refuză să le elibereze adeverinţe conform cărora instructorii au vechime în domeniu. „ARR Constanţa şi mai degrabă şeful agenţiei, Gabriel Iordache, nu vrea să le elibereze actul prin care instructorii fac dovada că au cel puţin trei ani vechime. Mai mult, i-am făcut plângere lui Iordache la ministrul Transporturilor, Radu Berceanu”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Vasile Budu.

  În această situaţie de află zeci de instructori, printre care şi Nicolae Dumitrel, care activează ca şi instructor independent încă din anul 2000. În acelaşi an i s-a eliberat de către ARR Constanţa o autorizaţie privind activitatea de pregătire practică a conducătorilor auto, valabilă 5 ani de zile. Astfel, în anul 2005 a revenit la ARR Constanţa, pentru a-şi reînnoi documentul respectiv. În baza predării autorizaţiei vechi - 2000-2005, Nicolae Dumitrel a obţinut o nouă autorizaţie de funcţionare valabilă până în anul 2010.

  Iordache ridică din umeri

  Cu toate acestea, începând cu anul 2007 instructorii independenţi nu mai aveau nevoie de autorizaţia ARR pentru a funcţiona, fapt pentru care nu mai era nevoie nici de vizarea anuală a documentului de către agenţie. Acum, odată cu noul ordin 1019, Nicolae Dumitrel a revenit la sediul ARR Constanţa pentru a intra în posesia vechii autorizaţii eliberată în anul 2000. Deşi Dumitrel a făcut cerere cu numărul 9570 în data de 12 noiembrie a.c., în două săptămâni acesta a primit răspuns din partea agenţiei ARR cum că „nu îndeplineşte condiţiile de autorizare a instructorilor de pregătire practică, neavând vechimea prevăzută la art.4 lit.g şi art.23 din Metodologia privind autorizarea instructorilor”. Pe data de 23 noiembrie a.c., Dumitrel a făcut cerere prin care solicită conducerii ARR Constanţa o copie de pe întregul dosar depus în anul 2005. Actualul şef al ARR Constanţa, Gabriel Iordache (foto), spune că are la cunoştinţă situaţia instructorului Nicolae Dumitrel, însă nu i s-a găsit autorizaţia. Mai mult, Iordache spune că de vină sunt instructorii că nu şi-au făcut xerocopii ale vechilor autorizaţii sau că nu au cerut un număr de înregistrare odată cu predarea dosarului. „I-am răspuns la cerere şi o să îi răspundem şi la cea de-a doua. El trebuia să îşi păstreze o copie nu să se bazeze pe arhiva noastră. Avem arhivă, dar ne este foarte greu să căutat în ea din cauza felului în care este gestionată. Ne-ar lua săptămâni întregi”, ne-a spus Gabriel Iordache. Vis-a-vis de acest aspect, liderul instructorilor, Vasile Budu, ne-a precizat faptul că atât şeful ARR Constanţa, cât şi angajaţii agenţiei refuză să caute în zecile de dosare depozitate drept arhivă din simplul motiv că sunt prea multe. Ceea ce am adăuga noi – fără a comenta cât de profesionişti sunt la rândul lor şi instructorii –, se poate traduce prin nesimţire pe banul public. Mai exact, angajaţii ARR sunt angajaţi ai unei instituţii de stat, nicidecum ai unui SRL care să răspundă unor solicitări când au chef sau dacă au chef. Dincolo de nesimţire, situaţia ar putea fi catalogată foarte bine şi drept un abuz, neîndeplinirea sarcinilor de serviciu de către angajaţii ARR, respectiv management defectuos din partea conducerii – reprezentată în prezent de Gabriel Iordache.
  Otilia RĂDUŢĂ
  09/12/2009

  alx75

  Mesaje : 3
  Puncte : 3
  Data de inscriere : 26/03/2010

  ULTIMA ORA

  Mesaj  alx75 la data de Dum Mar 28, 2010 10:30 pm

  I. Ordonanţa de urgenţă nr. 109/2005 privind transporturile rutiere se
  modifică şi se completează după cum urmează:
  1. Alineatul (1) al articolului 4813 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(1) Pregătirea teoretică şi practică a unei persoane în vederea obţinerii
  permisului de conducere sau a unei noi categorii ori subcategorii a acestuia se
  realizează numai într-o şcoală de conducători auto autorizată, în condiţiile
  existenţei unui contract încheiat între persoană şi şcoala respectivă, potrivit
  dispoziţiilor legale.”
  2. Alineatul (4) al articolului 4814 se modifică şi va avea următorul cuprins:
  „(4) Instructorul de pregătire practică prevăzut la alin. (1) poate fi autorizat numai
  dacă potrivit dispoziţiilor în legale în vigoare, a fost angajat cel puţin 3 ani cu
  normă întreagă sau a activat cel puţin 6 ani ca instructor auto atestat, în cadrul
  şcolilor autorizate sau dacă face dovada că a deţinut autorizaţie pentru
  activitatea de pregătire practică a conducătorilor auto, eliberată de autoritatea
  competentă şi nu a avut suspendat permisul de conducere şi/sau atestatul în
  ultimii 3 ani.”

   Acum este: Joi Oct 18, 2018 6:15 pm