A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com

COMUNICAT DE PRESA F.O.R.T. Nr. 756 / 25.03.2010 ( Federatia Operatorilor Romani de Transport)

Distribuiti
    Admin

Mesaje : 101
    Puncte : 284
    Data de inscriere : 07/03/2010
    Varsta : 66
    Localizare : Bucuresti

Mesaj  Admin la data de Vin Mar 26, 2010 9:39 am

COMUNICAT DE PRESA

Nr. 756 / 25.03.2010

Actul normativ cu privire la pirateria din transportul rutier ascunde, asa cum era de asteptat, actiunea unor grupuri de interese, care vor sa puna monopol in domeniul transportului de persoane din Romania

Guvernul Romaniei a vizat ieri, in sedinta de urgenta, un proiect de act normativ care, pe langa partile bune, cu privire la frauda fiscala, vine sa recreeze un monopol detinut pana in urma cu 5 ani de “gasca” Bivolaru, Anghel, Stefanescu, etc., oameni care, sprijiniti de fosta guvernare PSD, au dictat, prin recomandari, legislatia in transportul de persoane si de taximetrie.
    Graba cu care se fac presiuni asupra guvernului, pentru a emite aceasta ordonanta, ascunde de fapt, interese economice ale unor entitati private, ce profita de proasta lege a patronatelor pentru a-si declara in mod absolut ilegal reprezentativitatea pe un domeniu pe care doresc din nou sa-l subjuge.
    In cazul in care aceasta cacealma continua, fara ca guvernul sa se consulte in mod real cu patronatele din transporturile rutiere, platitoare de taxe si impozite, active din punct de vedere fiscal si recunoscute de organismele nationale si internationale, Federatia Operatorilor Romani de Transport, Asociatia Profesionala a Transportatorilor in Regim de Taxi si Inchiriere, Asociatia 200, Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 Arad, Asociatia Transportatorilor Rutieri Transilvania, Asociatia Transportatorilor Rutieri din Maramures, Asociatia Transportatorilor Rutieri din Constanta, Asociatia FORT Buzau, Asociatia Transportatorilor Rutieri in Constructii, Asociatia Transportatorilor Rutieri de Persoane Valcea, se vor manifesta in Bucuresti, in perioada 22-27 aprilie, intr-un protest cum nu s-a mai vazut in Romania. Nu putem continua sa fim sfidati de o “gasca” formata din adevaratii evazionisti fiscali, care isi inchid firmele cu datorii de milioane de euro fata de stat si dupa aceea se erijeaza in reprezentativi in transportul rutier.
    Am considerat ca, in actuala formula guvernamentala, este timpul ca, impreuna cu Ministerul Transporturilor, sa construim o legislatie corecta si care sa nu tina cont decat de interesele pietei, clienti de transport si transportatori, dar constatam, pe zi ce trece, ca actualul guvern este dirijat tocmai catre polul opus, folosindu-se ca pretext un fenomen extrem de periculos, al carui control legislativ va modifica insa si lucrurile normale existente in piata.
    FORT a solicitat Primariei Capitalei organizarea protestului din perioada 22-27 aprilie, protest la care, urmare a Sedintei de guvern de ieri, se vor alatura si taximetristii corecti, cu taxele platite la zi, care nu doresc sa ajunga din nou la mana recomandarilor emise de grupuri de interese.
    Pe data de 22 aprilie, camioane, microbuze, autocare si taxiuri, apartinand membrilor FORT si asociatiilor mentionate mai sus, se vor deplasa catre Bucuresti, din toate orasele din tara, manifestandu-se in Piata Victoriei si pe Centura Capitalei, ghidati de un scop comun: acela de a face curatenie, cu sprijinul actualului guvern, in piata transporturilor rutiere de marfa si persoane.

Presedinte FORT,
    Augustin Hagiu