A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  A crescut promovabilitatea la examenele pentru permisul auto

  Distribuiţi
  avatar
  Kramer

  Mesaje : 74
  Puncte : 144
  Data de inscriere : 11/03/2010

  A crescut promovabilitatea la examenele pentru permisul auto

  Mesaj  Kramer la data de Vin Mar 19, 2010 3:57 pm

  A crescut promovabilitatea la examenele pentru permisul auto

  bounce


  Cursanţii nu îşi pot începe orele de condus până nu trec de partea teoretică
  Condiţiile de examinare pentru obţinerea permisului de conducere sunt mult mai severe în acest an, cel puţin faţă de cum au fost până în decembrie 2009. Acest lucru se datorează noilor condiţii cărora trebuie să facă faţă şcolile de şoferi şi noului sistem de intrare în examen a cursanţilor.
  Din această cauză şi nu numai, cursanţii sunt mult mai atenţi la pregătirile pentru examen, motiv pentru care numărul elevilor s-a înjumătăţit, iar promovabilitatea a crescut cu până la 10%.

  Numărul cursanţilor a scăzut considerabil
  În ianuarie-februarie 2009 au fost examinaţi în total 4238 sătmăreni, din care 28,72% au promovat la examenului de teorie şi 24,12% au fost admişi şi la oraş. Diferenţa de 4,6%, deşi au trecut de examenul teoretic, au picat la oraş.
  Comparativ cu anul trecut, în ianuarie-februarie 2010 au fost examinaţi doar 2403 elevi, din care 42,45% au promovat testul de teorie şi 33,32% au trecut cu bine şi proba de traseu.
  În ultimele luni s-a realizat un top în rândul şcolilor de şoferi bazat pe procentul de promovabilitate a cursanţilor acestora. Din acest motiv, instructorii nu îşi mai lasă elevii în examen până nu se conving că aceştia sunt cu adevărat capabili să-l promoveze.

  Noile reguli
  Zamfir Moza, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, spune că promovabilitatea a crescut datorită noilor reguli care condiţionează intrarea în examen. Conform acestor reguli, elevii nu îşi pot începe orele de condus până nu promovează examenul de teorie, astfel încât să nu pornească la drum fără să cunoască semnele şi regulile de circulaţie.
  Acest sistem constituie un mare avantaj şi pentru partea practică. Un alt ajutor favorabil cursanţilor, spune Moza, este programul de testări online de pe site-ul drpciv.ro (Direcţia Regim de Permise de Conducere şi Înmatriculări ale Vehiculelor). Aici cursanţii se pot autoexamina exact în sistemul în care se desfăşoară examenul propriu zis.
  Moza spune că nu e nevoie de noi măsuri pentru monitorizarea examinărilor, deoarece sistemul folosit în prezent e foarte bun. La sală elevii sunt monitorizaţi cu camere video, iar pe traseu alături de cursant şi examinator participă şi un martor.

  sursa, http://www.informatia-zilei.ro/new/2010/03/16/a-crescut-promovabilitatea-la-examenele-pentru-permisul-auto/ Crying or Very sad Crying or Very sad No affraid

  Adi

  Mesaje : 5
  Puncte : 9
  Data de inscriere : 24/05/2010
  Varsta : 49
  Localizare : petrosani

  Re: A crescut promovabilitatea la examenele pentru permisul auto

  Mesaj  Adi la data de Lun Mai 24, 2010 8:08 pm

  In urma unor controale ale OPC, am constatat ca nu mai avem voie sa specificam in contractele cu elevii nici un fel de penalitati in cazul in care acestia se retrag de la cursuri si solicita restituirea banilor.Eu sunt din judetul HD .Pe la voi cum se procedeaza, caci pe aici s-au platit amenzi pe tema asta?
  avatar
  Kramer

  Mesaje : 74
  Puncte : 144
  Data de inscriere : 11/03/2010

  Re: A crescut promovabilitatea la examenele pentru permisul auto

  Mesaj  Kramer la data de Mar Mai 25, 2010 1:04 pm

  O regula sau macar o clauza pentru eliminarea inconvenientelor ce apar in urma nerespectarii de catre unul dintre contractanti a respectivului document tot trebuie sa existe, altfel inchipuiti-va ca am face coada pe la tribunale, deci din start unele aspecte trebuiesc lamurite insasi prin continutul acestui contract, respectiv clauze , pana la celelalte aspecte care nu pot fi de competenta noastra se pot rezolva in instanta sau cum spui dumneata la O.P.C. dar pana acolo este bine de redactat in asa fel contractul incat sa nu lase loc de interpretari, asa cum arata celebrul contract expus de mai marii patronatelor, si care se pare ca este folosit din cate am inteles. Controversatul "1019" nu a facut decat sa complice mai mult activitatea acestui domeniu , nu l-a simplificat si eficientizat asa cum s-a motivat aparitia acestor norme, se vede clar dorinta de monopol a patronatelor, de desfiintare a instructorului auto independent, special am folosit aceasta expresie, dupa cum bine v-ati dat seama independenti am fost cu totii numai ca o parte dintre noi, ma refer la cei mai vechi erau si autorizati pe deasupra de ARR, pe cand noi ceilalti eram autorizati de primarii, daca stau bine sa ma gandesc a fost o intreaga mizerie toata treaba asta, nu inteleg de ce ARR a refuzat sa mai elibereze acele autorizatii in perioada 2006 - 2009 ? Candva intr-o sceneta regretatul Toma Caragiu spunea :
  "- Păi bine mă maestre mă... de ce n-ai scris şi dumneata o fabulă mai clară... cum e boul şi viţelul. Ştiam cine-i boul, ştiam cine-i viţelul... ce mă fac eu cu atâţia bursuci pe capul meu?"
  bounce

  Continut sponsorizat

  Re: A crescut promovabilitatea la examenele pentru permisul auto

  Mesaj  Continut sponsorizat

   Subiecte similare

   -

   Acum este: Joi Oct 18, 2018 5:24 pm