A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  Noua lege a injumatatit numarul instructorilor auto

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 101
  Puncte : 284
  Data de inscriere : 07/03/2010
  Varsta : 67
  Localizare : Bucuresti

  Noua lege a injumatatit numarul instructorilor auto

  Mesaj  Admin la data de Joi Mar 11, 2010 3:16 pm

  Noua lege a injumatatit numarul instructorilor auto


  14 Ianuarie 2010 - 16:19

  Implementarea noilor norme metodologice privind atestarea instructorilor de pregatire practica, a profesorilor de legislatie rutiera si a autorizarii scolilor de soferi a redus numarul instructorilor auto clujeni cu aproape jumatate. Potrivit directorului Autoritatii Rutiere Romane (ARR) Cluj, Mihai Badiu, din totalul instructorilor auto care operau pana in ultimele luni ale anului trecut, cand inca se afla in vigoare vechea legislatie, doar 50% s-au autorizat potrivit noilor norme.
  “Multi nu respectau anumite prevederi din lege si atunci au renuntat. Singura lor solutie era sa se angajeze pe langa o scoala de soferi autorizata”, a explicat Badiu. Noua lege prevede ca instructorii auto mai pot practica aceasta meserie doar daca au un contract cu o scoala de soferi autorizata. Mihai Badiu a adaugat ca au existat si scoli de soferi care au tras obloanele in urma aplicarii noilor norme.
  “Noi am inceput controalele inca de la inceputul anului, dar scolile de soferi care au ramas pe piata au pus in aplicare noile prevederi din timp. Cei care aveau nereguli si-au inchis scolile dinainte sa venim noi in control. Acestia fie nu aveau doi instructori si un profesor angajati cu norma intreaga, fie nu aveau doua autoturisme in parc si un soft educativ cu un continut avizat de ARR”, a adaugat Badiu. Directorul ARR a precizat ca in perioada urmatoare controalele vor continua in aceasta privinta.

  Tudor Ravoiu, sursa http://www.citynews.ro/cluj/din-oras-10/noua-lege-a-injumatatit-numarul-instructorilor-auto-69744/
  avatar
  Kramer

  Mesaje : 74
  Puncte : 144
  Data de inscriere : 11/03/2010

  In pofida crizei, scolile de soferi si-au triplat numarul

  Mesaj  Kramer la data de Mar Mai 04, 2010 12:16 pm

  In pofida crizei, scolile de soferi si-au triplat numarul

  Joi, 29 aprilie 2010

  In timp ce tot mai multi administratori de firme isi desfasoara activitatea "la limita de avarie" sau chiar au dat faliment, altii, in schimb, au prosperat de pe urma crizei economico-financiare. Ne referim, in cazul de fata, la patronii de scoli de soferi. Cu doar circa doi ani in urma, in Prahova functionau vreo 35 de scoli de soferi autorizate pentru ca, in momentul de fata, numarul lor sa treaca de 100, acestora adaugandu-li-se instructorii auto independenti, si ei destul de numerosi.
  Din acest punct de vedere, Prahova figureaza intre primele 10 judete ale tarii. Nu la fel stau lucrurile, din nefericire, si la capitolul promovabilitate la examenul de obtinere a permisului de conducere auto. Conform statisticii Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in Prahova, dintre cei 8.281 de candidati care au fost programati pentru sustinerea acestui examen, in trimestrul anterior, doar 67,24 la suta au fost declarati "admisi", fapt ce plaseaza judetul nostru undeva pe la mijlocul clasamentului pe tara. Cat priveste judetele in care, nu cu mult timp in urma, Politia a descoperit marile tunuri privind permise acordate contra spaga - respectiv Arges si Iasi - rezultatele sunt contradictorii: in primul caz, procentul de promovabilitate pentru obtinerea permisului auto a fost, in trimestrul anterior, de 70,88 la suta, iar in celalalt – de 39,6 la suta.
  Spre deosebire de anii trecuti, spun instructorii auto, cei mai multi candidati o "dau in bara" la proba practica, nu la cea teoretica, poate si pentru faptul ca aceasta din urma se sustine, mai nou, cu ajutorul calculatorului. O alta noutate ar fi aceea ca, de cativa ani incoace, numarul candidatelor femei il intrece cu mult pe cel al barbatilor. Si poate ca nu e deloc rau, caci femeile sunt, potrivit specialistilor, ceva mai atente si mai vigilente in trafic decat barbatii.
  D. CONSTANTIN

  sursa, http://www.ziarulprahova.ro/stiri/social/69386/in-pofida-crizei-scolile-de-soferi-si-au-triplat-numarul

   Acum este: Mar Sept 18, 2018 4:06 pm