A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  Oare asa sa fie ?

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 101
  Puncte : 284
  Data de inscriere : 07/03/2010
  Varsta : 67
  Localizare : Bucuresti

  Oare asa sa fie ?

  Mesaj  Admin la data de Joi Mar 11, 2010 3:02 pm

  70% din instructorii auto, slab pregatiti

  07 Octombrie 2009 - 17:59

  Pregatirea slaba a viitorilor conducatori auto are repercusiuni pe sosele. Cel putin asta sustine directorul scolii de soferi "Alfa", care a acceptat sa discute cu repoterul citynews.ro despre deficientele care exista in procesul de examinare auto. Acesta este de parere ca elevii nu pot fi bine pregatiti, atata timp cat instructorii nu sunt pregatiti suficient, astfel incat sa ii poata invata pe altii sa fie soferi buni.
  "La noi mereu se aduc schimbari, insa nu se schimba ceea ce trebuie. La noi, in primul rand, ar trebui sa se schimbe programa scolara, care e deja depasita. Apoi ar trebui reglementate conditiile prin care se autorizeaza instructorii auto si abia apoi ar trebui schimbate regulile de la traseu ale examinarii", a spus Emil Rusu, directorul scolii de soferi. Rusu, care este in acelasi timp si instructor auto, a explicat ca in Cluj, in acest moment, doar 30% din instuctorii auto care isi desfasoara activitatea sunt bine pregatiti si asta din cauza legislatiei permisive.
  "La mine la scoala am, de exemplu, un fost preot care lucreaza ca si instructor auto. Nu are deloc experienta, a facut dovada ca are permis de conducere de minim cinci ani si lucreaza. Multi aleg activitatea de instructor auto pentru ca aici nu se da niciodata faliment", a mai spus Emil Rusu.
  Pregatire slaba din cauza intereselor Pentru ca lucreaza de mult timp in domeniu, Emil Rusu este de parere ca la ora actuala testele de vedere nu au nici o valoare, ba chiar nu testeaza deloc elevul si le considera o "practica comerciala". "Acesta este si motivul pentru care intalnim atatea accidente pe sosele si in majoritatea sunt implicati tineri cu masini puternice. Daca ei ar fi fost testati corect din punct de vedere psihologic, nu ar fi putut sa isi obtina permisul de conducere. Un sofer trebuie sa stie cand trebuie sa puna frana sau cat are voie sa apese pedala de acceleratie. Insa la noi totul merge pe interese, de-asta ajungem in situatii neplacute", a afirmat directorul scolii "Alfa".
  Desi in ultimul timp am asistat la o crestere a numarului de acciddente de soselele clujene, Emil Rusu crede ca actiunile si campaniile Politiei Rutiere sunt eficiente. "Noi chiar avem parteneriate cu Politia Rutoera, iar elevii care urmeaza cursurile la noi urmaresc de multe ori imagini din accidente si asculta recomandarile politistilor", a mai spus Rusu.
  Intrebari absurde la examenul auto Pe langa faptul ca cei care vor un permis de conducere trebuie sa astepte mult timp de la programare pana la sustinerea examenului, reprezentantii scolii "Alfa" spun ca, de multe ori, unele intrebari examinatoare sunt irelevante si contribuie la procentul de candidati respinsi. "Exista o serie de intrebari care privesc starea tehnica a autovehiculului si conducerea preventive, care nu ii invata pe elevi nimic relevant legat de circulatie, ba chiar de multe ori din cauza acestor intrebari se pica", a spus Elena Coutiu, profesor de legislatie. Desi numarul de cursanti a scazut in ultimul an cu aproximativ 40 de procente, directorul scolii de soferi este de parere ca inca exista aglomeratie la Serviciul de Permise Auto din cauza ca sunt multi respinsi.
  "Daca elevul este tinut mult sa astepte de cand termina cursurile si pana da examenul, este normal sa nu promoveze pentru ca uita", a explicat Emil Rusu. In plus, acesta a mai spus ca in unele cazuri examinatorii nu au o atitudine corecta si calma fata de elev, insa putini sunt cei care reclama acest lucru. "Parerea mea este ca ar trebui sa adoptam modelul Occidentului, iar examinarile sa se dea cu instructorul in partea dreapta si cu politistul in spate. Abia atunci examinatorul poate fi intr-adevar atent la elev si la manevrele pe care le face", a concluzionat Rusu.
  "Mai intai trebuie refacuta fundatia, apoi schimbat acoperisul" Legat de noile modificari pe care ministrul Blaga vrea sa le aduca la modul de examinare auto, directorul scolii "Alfa" crede ca pana cand nu se schimba legislatia si programa existenta, nu are sens sa se schimbe regulile traseului. "Este ca si cand ai schimba acoperisul unei case, apoi iti dai seama ca nu ai fundatie. Asa e si cu examenul auto. Degeaba se introduc poligonul si conducerea de noapte, atata timp cat nu se pune accent pe pregatirea adecvata a elevului", este de parere Emil Rusu.

  Ancuta Stavar, sursa http://www.citynews.ro/cluj/interviul-zilei-11/70-din-instructorii-auto-slab-pregatiti-60289/
  avatar
  Kramer

  Mesaje : 74
  Puncte : 144
  Data de inscriere : 11/03/2010

  Atentie la Instructorii Auto!!!

  Mesaj  Kramer la data de Mar Mai 04, 2010 11:39 am


   Acum este: Mar Sept 18, 2018 3:29 pm