A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  Instructorii auto incalca legea folosindu-se de Finante

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 101
  Puncte : 284
  Data de inscriere : 07/03/2010
  Varsta : 67
  Localizare : Bucuresti

  Instructorii auto incalca legea folosindu-se de Finante

  Mesaj  Admin la data de Joi Mar 11, 2010 2:57 pm

  Instructorii auto incalca legea folosindu-se de Finante
  10 Martie 2010 - 16:04

  Autoritatile atrag atentia ca anumiti instructori auto incearca sa faca bani incalcand noile norme privind functionarea si autorizarea scolilor de soferi. Chiar daca au trecut trei luni de cand scolile si instructorii trebuie sa respecte noile norme, autoritatile au descoperit o serie de nereguli in urma controalelor.
  Potrivit noilor norme, instructorii auto autorizati nu mai au dreptul sa incheie contracte de scolarizare cu cursantii. Noile prevederi in domeniu specifica faptul ca viitorii soferi pot fi scolarizati doar in baza unui contract incheiat cu o scoala de soferi autorizata. In cazul in care respectiva societate este suprasolicitata, aceasta poate apela la un instructor autorizat.
  “Practic se ajunge ca scoala sa incheie un contract cu instructorul si acesta primeste un salariu lunar din partea societatii”, explica Mihai Badiu, directorul Autoritatii Rutiere Romane Cluj. Singura problema este ca legea este respectata doar pe jumatate de catre unii instructori. “In urma controalelor am observat ca sunt instructori care inca vor sa faca bani pe spatele unor clienti neinformati si vor sa incheie cu acestia contracte, desi legea nu le mai permite acest lucru. Cand i-am intrebat de ce fac acest lucru ne-au aratat un raspuns de la Directia Finantelor Publice. Ei au intrebat la Finante daca pot sa incheie contracte cu clientii si functionarii de acolo normal ca au spus “da”, atata timp cat sunt autorizati. Doar ca reprezentantii Directiei Finantelor Publice nu cunosc noile norme care le interzic acest lucru”, a aratat Badiu.
  Dorin Popa, patronul scolii de soferi Auto Start spune ca prin nerespectarea legii, instructorii autorizati au castiguri mai mari. “In cazul in care cursantul incheie un contract cu o scoala, in valoare de 1.000 de lei, din acei bani societatea plateste TVA, isi retine cheltuielile pentru partea teoretica plus inca o anumita suma de bani ca profit si ii ramane sa zicem 700 de lei, suma de la care poate sa inceapa sa negocieze cu instructorul autorizat. Ori daca instructorul incheie contractul cu clientul direct, el incepe sa negocieze direct de la 1.000 de lei din care plateste scolii doar cursurile teoretice”, a spus Popa.
  Mihai Badiu arata ca in momentul de fata in Cluj exista 35 de scoli de soferi autorizate si 94 de instructori autorizati. “Este posibil ca toti acesti instructori sa opereze in acelasi mod, deoarece toti lucreaza impreuna cu cinci scoli de soferi. Noi am avertizat scolile sa nu mai accepte astfel de practici pentru ca vor fi amendate, iar amenda poate ajunge pana la 4.000 de lei si suspendarea autorizatiei. Scoala raspunde atat de instructorii angajat in cadrul acesteia cat si de cei cu care a incheiat contracte”, a adaugat directorul ARR. Mihai Badiu atrage atentia cetatenilor sa nu incheie contracte decat cu scolile autorizate, nu cu instructorii particulari. “Potrivit noilor norme cursantul nu mai are nicio treaba cu instructorul, ci doar cu scoala. Astfel putem si noi sa supunem instructorii la un control mai bun”, a conchis Badiu.

  Tudor Ravoiu, sursa http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/instructorii-auto-incalca-legea-folosindu-se-de-finante-75451/.

  Adi

  Mesaje : 5
  Puncte : 9
  Data de inscriere : 24/05/2010
  Varsta : 49
  Localizare : petrosani

  "grija" ARR pentru cursanti

  Mesaj  Adi la data de Lun Mai 24, 2010 7:51 pm

  Poate ca putini stiu ca o societate comerciala mica (de ex. scoala de soferi) devine platitoare de TVA dupa ce trece de pragul de ~120mii RON inregistrat ca si venit( nu profit). Parerea mea , in dubla calitate de instructor independent, dar si de patron de scoala de soferi este ca:
  - obligatia intocmirii contractelor clientilor instructorilor independenti prin scolile de soferi este un abuz grosolan creat in scopul de a incarca veniturile scolilor cu venituri care de fapt nu le apartin pentru a deveni PLATITOARE DE TVA.
  - oricum, suma mentionata cu citeva rinduri mai sus este din nou abuziva pt. ca se calculeaza in baza unei OUG , adica venitul brut peste care se plateste TVA este raportat la valoarea EURO de la data intrarii in UE !!!!!(cam 32000 lei/EURO)
  - iata cum "grija" ARR-ului pentru cursanti este de fapt o goana mascata dupa noi incasari in visteria statului sub forma de TVA, ceea ce inseamna de fapt o crestere a tarifelor cu 25%.
  avatar
  Kramer

  Mesaje : 74
  Puncte : 144
  Data de inscriere : 11/03/2010

  Re: Instructorii auto incalca legea folosindu-se de Finante

  Mesaj  Kramer la data de Mar Mai 25, 2010 1:08 pm

  Intradevar asa este, acest lucru incurajeaza evaziunea si chiar o sustine. cheers

  Continut sponsorizat

  Re: Instructorii auto incalca legea folosindu-se de Finante

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Joi Oct 18, 2018 6:27 pm