A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  EVIDENTE REGISTRE

  Distribuiţi

  icafloor

  Mesaje : 6
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 27/05/2011

  EVIDENTE REGISTRE

  Mesaj  icafloor la data de Vin Mai 27, 2011 9:16 am

  Buna ziua tuturor

  Dragi colegi,am o scoala de soferi infiintata de 3 luni si m-am incurcat cu aceste registre. Ma poate ajuta cineva? Plsss...e urgent!
  Am citit in Anexa 2 dar totul este scris, parca dinadins ca sa te incurce...
  Concret, cum se inregistreaza contractele de scolarizare? Cu numere in ordinea in care vine solicitantul, iar numarul din registrul unic se trece cand acesta a depus toate actele? Sau nu-i dau niciun numar pana nu aduce toate actele si-l inregistrez direct in registrul unic, dandu-i acelasi numar, de contract si de inregistrare in registru? Si, in ultima varianta, cum imi inregistrez in contabilitate avansul incasat?
  Eu am dat numere diferite, unul la contract, cand a adus solicitantul primele documente si a platit avansul, si apoi in registrul unic, cand a avut dosarul complet, astfel ca, acum am, de exemplu, numarul 3 din registru cu numarul 10 de contract, numarul 4 din registru cu numarul 2 de contract, etc. Am facut bine sau e gresit?...ca nimeni nu vrea sa-mi spuna (nici cei de la ARR)...si daca e gresit, ce fac acum?
  Va rog, sa ma ajute cineva !!!
  O zi buna va doresc tuturor!

  andrei

  Mesaje : 8
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 13/04/2010

  Re: EVIDENTE REGISTRE

  Mesaj  andrei la data de Vin Mai 27, 2011 4:09 pm

  Despre registre (despre organizarea activitatii de pregatire, in general) scrie in Anexa 5 nu in anexa 2 a OMTI 1019/2009
  Nu este necesar sa dai 2 numere (unul la contract, altul in RU).
  Poti proceda astfel: cand cursantul se inscrie ii faci contract si-i dai acelasi nr ca cel din RU, cu data semnarii contractului. Daca-ti plateste un avans ii dai bon fiscal (obligatoriu trebuie sa ai casa de marcat; nu e nevoie sa inregistrezi avansul ca atare in contabilitate daca este stipulat in contract ca plata se face in rate (in contabilitate intra la contul CLIENTI pe baza raportului Z emis de casa de marcat)
  Astfel, in RU, la primele 2 rubrici vei avea acelasi numar.


  Ultima editare efectuata de catre andrei in Vin Mai 27, 2011 4:15 pm, editata de 1 ori

  andrei

  Mesaje : 8
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 13/04/2010

  Re: EVIDENTE REGISTRE

  Mesaj  andrei la data de Vin Mai 27, 2011 4:10 pm

  ARR nu STIE ce sa-ti spuna, nu NU VREA sa-ti spuna Evil or Very Mad

  andrei

  Mesaje : 8
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 13/04/2010

  Re: EVIDENTE REGISTRE

  Mesaj  andrei la data de Vin Mai 27, 2011 4:12 pm

  si nu e gresit nici cum ai facut tu, doar ca te incurci in numere si-n registre. Activitatea e foarte stufoasa si asa, dar-mi-te cu 2 randuri de registre si de numere. vai de tine...

  icafloor

  Mesaje : 6
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 27/05/2011

  Mersi Andrei pentru raspuns, dar...

  Mesaj  icafloor la data de Vin Mai 27, 2011 7:00 pm

  ...tot nu sunt lamurita...
  Sincera sa fiu, logica pentru care am procedat asa s-a nascut din realitate...
  Nu cred ca exista vreun solicitant care sa-ti depuna odata cu cererea toate documentele mentionate in Ordin..iti fac cererea, dau un avans si ramane sa aduca restul de acte mai tarziu. Daca nu semnezi atunci contractul risti sa-l pierzi...
  Din ce-am citit eu, Anexa 5 (ai dreptate, nu 2) are art. care se refera la "solicitant" si la "cursant". Din momentul in care este inscris contractul in RU solicitantul devine cursant.
  La art 7 se spune ca solicitantul depune cererea insotita de celelalte documente obligatorii pentru a fi inscris la cursuri iar pregatirea va incepe dupa depunerea tuturor documentelor cand ",solicitantului", i se va da un numar din RU, numar care se va trece pe contractul de scolarizare, pe caietul cursantului si pe fisa de scolarizare.
  Ori,daca inchei contractul si-i dau numar din RU vor fi situatii cand solicitantul nu va depune toate actele, deci nu intruneste conditiile pentru a fi inscris la cursuri, dar eu l-am declarat drept ",cursant", si la ARR desi nu este!
  Si mai este ceva...tot in Ord 1019 la alta Anexa este mentionat "Tabelul cu cursantii cu care s-au incheiat contracte de scolarizare si au depus toate documentele" care sunt inscrisi in Grupe...Serii.
  De aici, eu inteleg ca, insasi Anexa prevede, in mod indirect, ca pot exista situatii in care sunt incheiate contracte dar nu s-au depus si celelalte documente, astfel incat nu pot fi inscrie in RU pentru ca, citez din art 7 (2) Pregătirea va începe numai după depunerea tuturor documentelor prevăzute la alin. (1), solicitantului urmând a i se atribui un număr de înscriere în registrul unic...
  Pe de alta parte, atata timp cat solicitantul care a incheiat contractul ramane pasiv, nedepunand actele ca sa-l poti inscrie in grupele de cursanti, care ar fi logica ca el sa fie inregistrat deja in RU (deci transmis si la ARR)? In cazul acesta, mie mi se pare ca demersurile facute intre scoala si acest solicitant pasiv ramane o problema strict comerciala a firmei, ca in orice relatie comerciala de prestari servicii fara nicio legatura cu ARR-ul !
  Asta a fost logica pentru care am mers cu 2 numere....stiu, va fi vai de mine, dar macar daca m-as alege doar cu o munca in plus si nu si cu o amenda de la istetii de la ARR cand vor veni in control...caci, ai zis foarte bine, habar nu au, dar le convine fiindca ei sunt "organul" care decide cum e corect dupa placul lui!
  ...poate-mi scapa mie totusi ceva...
  ...am nevoie ca de aer de orice parere, observatie sau sugestie caci deja sunt in vizorul concurentei si a ARR-lui si m-astept la sicane din partea lor!! affraid
  Multumesc frumos

  andrei

  Mesaje : 8
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 13/04/2010

  Re: EVIDENTE REGISTRE

  Mesaj  andrei la data de Vin Mai 27, 2011 10:01 pm

  icafloor a scris:

  La art 7 se spune ca solicitantul depune cererea insotita de celelalte documente obligatorii pentru a fi inscris la cursuri iar pregatirea va incepe dupa depunerea tuturor documentelor cand ",solicitantului", i se va da un numar din RU, numar care se va trece pe contractul de scolarizare, pe caietul cursantului si pe fisa de scolarizare.
  Ordinul asta alambicat spune multe chestii care se contrazic. Este precizat ca nr din RU trebuie sa se regaseasca pe contract si ca se atribuie acest nr cand cursantul aduce toate documentele obligatorii.
  Hai sa rationam.
  Eu vin la scoala ta si-ti spun ca vreau sa ma inscriu. Tu-mi spui ca pana luni (cand ai tu de gand sa incepi o serie) eu trebuie sa aduc documentele. Eu zic OK, le aduc, dar vreau sa-ti dau 350 de lei din costul scolii, ca mi-e teama sa nu-i cheltui. Tu ce faci? Nu poti sa-mi iei banii fara sa-mi faci contract (orice prestare de serviciu se face pe baza de contract cf Codului fiscal); pe contract trebuie sa treci nr din RU; acesta se presupune ca nu mi-l poti da fara documente. Si-atunci ce faci: nu-mi iei banii??? Nu cred...
  Mi se pare logic sa-mi treci pe contract nr din RU si nu un nr din registrul tau de intrari/iesiri pt ca eu vin la tine pt scoala de soferi si dp asta de vedere doar nr RU conteaza.
  Treaba e asa: imi faci contract cu nr din RU ca sa poti sa-mi iei banii, ma treci in RU, ma stepti pana luni sa-ti aduc documentele si daca nu le-am adus NU MA TRECI PE TABELUL SERIEI pe care o transmiti la ARR. Daca vin cu documentele marti, ma transmiti pe tabelul seriei urmatoare.
  Sunt o multime de numere din RU pe care nu le transmiti la ARR (si nicaieri nu scrie ca ar trebui s-o faci). De ex: ma inmatriculezi ca sa fac ore suplimentare (am terminat alta scoala si vreau sa fac cu tine ca instructorul meu era prost si-am picat de 5 ori la oras); ma inmatriculezi ca sa fac ore de perfectionare (am permis de 15 ani dar l-am tinut in sertar),ma inmatriculezi pentru ca m-am transferat la tine de la alta scoala dupa ce-am terminat legislatia etc. Pentru toate chestiile astea se face contract, se da nr din RU, se trece in RU dar nu se declara. Cel mai important este contractul. ARR nu te controleaza la contracte (se uita doar daca le ai si ce scrie in el: daca ai contract pt pregatirea teoretica SI practica,daca ai inclus in pret carburantul) dar FISCUL numai la contracte se uita.
  Iti faci prea multe griji in legatura cu problema asta. Sunt altele care ar trebui sa te preocupe
  avatar
  rutier

  Mesaje : 8
  Puncte : 16
  Data de inscriere : 20/10/2010

  Re: EVIDENTE REGISTRE

  Mesaj  rutier la data de Sam Mai 28, 2011 8:06 am

  ...''ARR nu te controleaza la contracte (se uita doar daca le ai si ce scrie in el: daca ai contract pt pregatirea teoretica SI practica,daca ai inclus in pret carburantul'''...

  Si daca sunt o biata ''serele'' fara ''tevea''...ce treaba are carburantul inclus in pret?

  NB
  Prea deodata, dupa atata liniste pe site, hop incepe descusutu' pe net...cumva areristii au (re)devenit fomisti Question Razz

  icafloor

  Mesaje : 6
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 27/05/2011

  Pentru Rutier

  Mesaj  icafloor la data de Sam Mai 28, 2011 9:07 am

  ...daca subiectul ar fi dezbatut, intr-adevar, de arr-isti...abia atunci eu as avea suspiciuni pale

  Nu, Rutier, chiar am o problema de "incepator" in bransa!
  Cand legea e asa cum e, interpretabila si cand ai drept concurenta "cartelul" marilor mahari din domeniu incerci, pe cat posibil sa faci totul "ca la carte"...din pacate, o "carte" alambicata, cum bine spunea Andrei!
  Iar cand vrei sa verifici daca ai facut bine ceri opinia celor care te-ai astepta sa-ti de-a si indrumari, nu doar amenzi (te-ai prins ca de ARR vorbesc) iti replica, prin chiar gura sefului, "cucoana faci puscarie!" trimitandu-te, pur si simplu, la lege (o lege de 2 bani), ce te astepti sa faca trepadusii lui la primul control?...sa-ti puna sub lupa si pretul sa-i "vada" carburantul...chiar daca esti o amarata de "serele" cum spui tu.
  De aceea, as aprecia daca, in cazul in care esti si tu sau ai fost odata "incepator", nu neaparat in bransa asta, si ai avut nevoie de parerile altora iar acestia ti le-au dat, sa iti aduci aminte acum de acele zile iar daca n-a trebuit sa treci prin asa ceva, in masura in care poti ajuta pe cineva e binevenita si-orice parere a ta.
  Iti doresc numai bine

  icafloor

  Mesaje : 6
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 27/05/2011

  Pentru Andrei

  Mesaj  icafloor la data de Sam Mai 28, 2011 9:35 am

  E perfect logic ce spui, iar scenariul tau e realist...asa se si intampla.

  Iti multumesc din suflet Andrei, asa o sa fac.

  ...dar ce ma fac cu contractele deja semnate si netrecute in RU?
  Le trec acum, dar o sa iasa o aiureala in RU, ceva de genul: nr. 2 in RU cu nr 14 ctr; nr, 3 in RU cu nr 30 ctr; nr. 4 in Ru cu nr. 1 ctr. Crying or Very sad
  ..le trec asa, pur si simplu, sau fac un proces verbal de renumerotare a contractelor dupa care le trec in ordinea semnarii in RU?...acuma, pana nu se strang mai multe.

  ...plsss, ajuta-ma si cu problema asta si-ti raman pe veci datoare Smile

  andrei

  Mesaje : 8
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 13/04/2010

  Re: EVIDENTE REGISTRE

  Mesaj  andrei la data de Dum Mai 29, 2011 8:53 am

  In RU prima rubrica este "nr. RU" iar a doua rubrica este nr si data contract. La tine presupun ca registrul arata asa: Nr RU 3, nr contract 30, data contract 29.05.2011. Nu e rau nici asa in opinia mea. Poti sa le lasi asa pe cele pe care le-ai facut pana acum si sa schimbi metoda de-acum incolo.
  Nu inteleg de ce spui ca ai contracte pe care nu le-ai trecut in RU
  ...dar ce ma fac cu contractele deja semnate si netrecute in RU?
  Sunt oameni care s-au inscris (eventual au platit un avans)dar nu ti-au adus documente? Daca asa este, pastreaza-i intr-un dosar separat si ii treci in RU (si-i declari pe tabel) cand vin cu documentele. Probabil ca sunt clienti care si-au manifestat intentia de a se inscrie dar n-au mai dat nici un semn de viata; daca n-au platit nimic, probabil ca nu vor mai veni: se intampla destul de des.
  Eu in locul tau as face asa:
  As schimba metoda de numerotare pe viitor, contractele deja trecute le-as lasa asa doar ca pe contractele deja semnate (ma refer la cei declarati la ARR) dupa nr contractului trag un "/" si trec si nr RU ( contractele vor vea nr de genul 30/3/29.05.2011).
  Contractele nedeclarate la ARR (abandonuri probabil) tine-le in stand by si daca apar cursantii, le dai la momentul respectiv nr RU, "/nr. RU" pe contract si-i declari. Dar pastreza-le separat, nu in dosarele in care ai cursantii din seriile declarate la ARR.
  In opinia mea nu poti sa schimbi numarul unui contract semnat de client in lipsa clientului.

  In legatura cu carburantul, includerea acestuia in tarif nu are nicio legatura cu TVA.
  OMTI 1019/2009 precizeaza foarte clar ca tariful trebuie sa reflecte toate costurile aferente instruirii cursantului, iar carburantul este cel mai important cost, fie ca esti sau nu platitor de TVA.
  Cand cumperi salam, poti sa-i spui vanzatoarei ca tu ii aduci benzina consumata pt salam in sticla si-i platesti pretul fara carburant? Evident, nu. Atunci la scoala de soferi de ce sa faci asta?
  Daca lucrezi cu carburantul clientului cu scopul (ascuns, fireste) de a nu atinge pragul de TVA...asta nu-i pe placul fiscului. Si daca lucrezi cu carburantul clientului doar pe hartie, pentru ca in realitate nu clientul alimenteaza fizic, ci-ti da tie banii la negru si alimentezi tu... asta nu-i pe placul DIF/GF.
  Din respect pentru cursantii mei tarifele mele includ toate costurile, le dau bon fiscal pentru toti banii si nu am niciun cost ascuns.
  Dar fiecare face cum doreste si mai ales dupa cum permit autoritatile din judetul respectiv. In judetul meu autoritatile nu permit incalcarea legilor in vigoare.
  avatar
  rutier

  Mesaje : 8
  Puncte : 16
  Data de inscriere : 20/10/2010

  Carevasazica

  Mesaj  rutier la data de Dum Mai 29, 2011 6:04 pm

  citez...'''Atunci la scoala de soferi de ce sa faci asta?
  Daca lucrezi cu carburantul clientului cu scopul (ascuns, fireste) de a nu atinge pragul de TVA...asta nu-i pe placul fiscului. Si daca lucrezi cu carburantul clientului doar pe hartie, pentru ca in realitate nu clientul alimenteaza fizic, ci-ti da tie banii la negru si alimentezi tu... asta nu-i pe placul DIF/GF.
  Din respect pentru cursantii mei tarifele mele includ toate costurile, le dau bon fiscal pentru toti banii si nu am niciun cost ascuns.
  Dar fiecare face cum doreste si mai ales dupa cum permit autoritatile din judetul respectiv. In judetul meu autoritatile nu permit incalcarea legilor in vigoare.''

  1)E rusinos sa nu ating si sa nu depasesc 35000 euro?...concret...nu romgleza!
  2)Poate fi o realitate alimentarea de catre client, e rusinos sau nu e prevazuta in programa arereului? Very Happy
  3)Nu exista judet/autoritate care sa poata cuprinde toata problematica activitatilor scolilor de soferi....de pilda, in orasele ce nu sunt resedinta de judet nu exista auto scoala STAS dpdv omti 1019/0ctombrie 2009...bagalasdeundeavenitpeminunatulbercenelcacanel...guvernu' statea sa pice, dar EL, semna Ordinul cu o zi inainte de caderea guvernului...asta daca va mai amintiti...plus vraja cu bizarresoft....
  ...sa revin...auto de scoala nu au
  -etichetele autocolante
  -caseta corespunzatoare(culoare/dimensiuni)
  Asta, asa, doar ce se ''vede''.
  3)Oare toate sedintele suplimentare sunt facturate?
  Repet, nu iau pe nimeni la misto, da' prea deodata ''vorbim discutii''.
  Foarte simplu, extrem de simplu la o incrucisare banala ARR, ITM, ANAF-GF se rezolva absolut toata mascarada care exista in acest domeniu.Inclusiv retroactiv!
  Exemplu concret
  Se ia la puricat(arr)RU din 2010, se face ''crucea'' cu nr. cursanti si dosarul fiecarui(copie, nu?...obligatoriu 5 ani, nu?) se afla numarul de ore lucrate de tovarasii instructori si se incruciseaza cu ce s-a raportat la iteme...mai departe...e foooooaaarte simplu, dar nu se vrea ''pentrucafin'ca'' este multi dintre areristi/militieni/sec.u.r.isti careestecuinterese, clar, nu?...pentru 2011 o sa fie si mai simplu...exista D112...perfecta pentru incrucisare...

  Andrei!...daca tot ce spui e adevarat, si nu contest asta, dpdv economic/cod fiscal/Legea82/1991..etc esti ''sinucigas''(doar daca ai peste 30 cursanti lunar si integral achitati, da?)
  Ganduri bune si nervi putini

  Basketball

  icafloor

  Mesaje : 6
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 27/05/2011

  din pacate....

  Mesaj  icafloor la data de Mar Mai 31, 2011 11:09 am

  Asta era si problema,Andrei. Am contracte neanregistrate in RU pentru ca nu au adus toate actele necesare formarii dosarului. Cele trecute in RU au fost inregistrate acolo pe masura ce au aduc toate actele (multi dintre ei au obtinut si permisul).
  Oricum, ideea ta e buna (desi nu ma prea impac cu ideea completarii numarului deja dat) ma gandeam, eventual sa fac un proces verbal prin care constat erori in procedura de inregistrare a contractelor in RU si, prin decizie, sa dispun ce numere vor avea aceste contracte, fara a le completa, scriptic, cu acel "/"...dar, in cazul asta, am o alta nelamurire!...va trebui sa comunic si ARR-ului si Politiei acest proces verbal?! Eu ma gandeam ca mai bine sa-l trimit, ca de vazut la mine tot or sa-l vada si mai bine sa mi se reproseze ca-i bombardez aiurea cu acte pe care trebuie sa le am doar eu (doar nu m-or amenda si pentru asta!) Oricum contractele astea le inregistrez si in registrul de corespondenta (cererea) si in registrul de evidenta al contractelor si in RU...tabelul cu grupele il inregistrez in corespondenta, fisa de scolarizare ...aici iar am dubii unde o inregisrez, in care registru (pana acum le-am trecut in registrul de corespondenta).
  In orice caz, sunt foarte suparata pe cei de la ARR, nimic nu iti spun, parca intentionat ca sa gresesti si sa te sanctioneze...la urma urmei au fost infiintati nu pe rol de jandarmi, ci de instrumrent de control, dar si, sau in primul rand de indrumare...institutie publica...deci pe banii nostrii!! Asa ca, sunt hotarata sa ma blindez cat pot. Le-am pregatit deja o cerere scrisa prin care sa le solicit sa explice ei cum se aplica mizeria aia de Ordin...si MTI-lui la fel ! Vor trebui sa-mi raspunda!...sau abia atunci mi-i pun in cap?! confused

  andrei

  Mesaje : 8
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 13/04/2010

  Re: EVIDENTE REGISTRE

  Mesaj  andrei la data de Vin Iun 03, 2011 5:46 pm

  icafloor a scris:Oricum contractele astea le inregistrez si in registrul de corespondenta (cererea) si in registrul de evidenta al contractelor si in RU...tabelul cu grupele il inregistrez in corespondenta, fisa de scolarizare ...aici iar am dubii unde o inregisrez, in care registru (pana acum le-am trecut in registrul de corespondenta).confused

  affraid Vorbesti serios?!!!
  Daca fiecare hartie o inregistrezi in 2-3 registre, inseamna ca ai interpretat OMTI 1019 intr-un mod unic si foarte personal.
  Cam multe registre si numere pe la tine.
  Ti-as sugera sa le limitezi la minim.
  Si ti-as sugera sa nu instiintezi ARR si DRPCIV de procesul tau verbal de renumerotare a contractelor, nu faci decat sa atragi atentia asupra ta fara sa fie necesar.
  DRPCIV n-are nicio treaba cu problema asta iar ARR nu are o procedura standard in legatura cu acest aspect. Cum faci tu, asa e bine, atata vreme cat NR RU se regaseste pe toate documentele scolare.
  Ti-am mai spus: asta e o falsa problema careia tu ii acorzi o importanta exagerata.
  Poate gresesc, poate alti colegi au alta opinie, din pacate nimeni nu si-o exprima.
  Succes

  icafloor

  Mesaje : 6
  Puncte : 8
  Data de inscriere : 27/05/2011

  chiar nu glumesc !

  Mesaj  icafloor la data de Mar Iun 07, 2011 6:28 pm

  Andrei, stiu ca exagerez cu inregistrarile astea dar,o fac tocmai pentru ca "ARR nu are o procedura standard in legatura cu acest aspect" si nu vreau sa-i dau si alte motive (pe langa cele pe care sigur le va "descoperi" singura) ca sa fiu nevoita sa le pun pe masa licenta, lucru ce mi se sugerase s-o fac de buna voie...
  Nu stiu cum e la tine, dar aici se pare ca nu esti deloc binevenit in domeniul asta (poate, daca stiam asta de la inceput, ma gandeam mai mult inainte insa, acum, ca sunt "aici" n-am sa fac nimanui pe plac)...voi face tot ce cred ca ma va ajuta sa merg mai departe, chiar daca unele actiuni vor parea absurde.
  Iti multumesc mult pentru sfaturile si sugestiile tale, nici nu sti cat de mult m-au ajutat sa-mi limpezesc cat de cat gandurile (si sper sa nu te superi daca in viitor voi mai face apel la experienta ta) !
  Succes si tie in tot ceea ce faci.

  Continut sponsorizat

  Re: EVIDENTE REGISTRE

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Joi Oct 18, 2018 6:08 pm