A.N.I.A.R. - “Numai impreuna vom reusi !”

Asociatia Nationala a Instructorilor Auto din Romania. Str.Horia Macelariu, Nr.23-25, Sector 1, Bucuresti, Tel : 0722.748.647; Fax: 0318.155.806; E-mail: dmarciulescu50@yahoo.com


  CONFLICT DE MUNCA ? sau.....inca o tampenie " Made in Romania"

  Distribuiţi
  avatar
  Kramer

  Mesaje : 74
  Puncte : 144
  Data de inscriere : 11/03/2010

  CONFLICT DE MUNCA ? sau.....inca o tampenie " Made in Romania"

  Mesaj  Kramer la data de Mar Ian 04, 2011 10:25 am

  Nici bine nu am digerat bunatatile de sarbatori ca statul roman mai deschide o carare hotilor catre buzunarul nostru, fostii P.F.A., actualii P.F.A. printr-o metoda inedita intr-un mod cat mai josnic cu putinta as numi-o TALHARIE. O serie dintre noi probabil ca s-au trezit cu plicuri in cutiile postale de la C.N.A.S. inainte de sarbatori, cei care nu ati primit,.... o sa primiti, printre care probabil ca o sa ma numar si eu, in calitate de fost P.F.A. in ceea ce ma priveste, in acest domeniu de activitate. Desi nimic nu pare ciudat in toata tarasenia aceasta fiind specific acestei guvernari mai intervin si alte probleme cum ar fi calcularea penalitatilor acestor asa zise "sume datorate ". Cu toata rusinea trebuie sa recunosc ca mi-e scarba de aceasta situatie, normal ar fi fost asa cum se procedeaza peste tot in alte domenii de activitate, ca.., conditia desfasurarii unei activitati sa se faca in prealabil numai dupa ce faci dovada ca ai urmat toate procedurile de investire, adica , ca sa ma fac mai bine inteles acestor P.F.A. sa li se permita sau sa li se inmaneze de la camera de comert acea autorizatie de functionare numai dupa ce au trecut pe la toate institutiile statului care cersesc taxe sau uium ( a se citi MITA - POMANA) pe toata perioada desfasurarii activitatilor mentionate in respectiva autorizatie sau certificat de inregistrare. De ce unele institutii au avut in vedere acest lucru si C.N.A.S. nu ? Raspunsul este simplu - proasta gestionare a acestei situatii care vine din partea celor care o conduc, parca ce era daca la deschiderea P.F.A. mi se cerea sa trec si eu pe la ei pentru incheierea unui contract in vederea platii acestei cotizatii, in nici-un caz nu saraceam. Insa faptul ca acum acestia si-au dat seama ca au gresit, incearca sa dreaga busuiocul tot pe spinarea noastra de parca eu as fi de vina ca ei nu si-au cerut acest "drept" pana acum. Ciudat este faptul ca aceasta situatie seamana cu cea de anul trecut la aplicarea legii 218 si a ordinului aferent acestuia, ambele sunt aplicate retroactiv, normal era sa fim anuntati ca incepand cu data de....... trebuie sa cotizati la ........ ori noi am fost pusi in fata faptului implinit, ba mai mult ne-au dat ceasul inapoi cu 5 ani.
  Printre actele necesare la infiintarea P.F.A. nu se specifica si acest lucru din cate imi aduc eu aminte, din cate vad insa sunt unii dintre noi care se pare ca sunt scutiti de aceste dari cu conditia, citez :
  "EXCEPTIE

  Persoanele care desfasoara una sau mai multe activitati independente sunt scutite de depunerea declaratiei de asigurare daca beneficiaza de o categorie de pensie sau sunt intr-una din urmatoarele situatii:

  1. angajat cu contract de munca

  2. someri.

  " din (Art. 61 din Legea 19/2000 (Pensiilor)

  (2)Se exceptează de la obligativitatea depunerii declaraţiei de asigurare persoanele prevăzute la art. 5 alin. (1) pct. IV şi V, dacă beneficiază de una dintre categoriile de pensii prevăzute de prezenta lege sau dacă se regăsesc în situaţiile prevăzute la art. 5 alin. (1) pct. I, II şi III.)"

  Iata un link interesant :
  http://video.bzi.ro/video/show/Proteste-la-Tribunal-impotriva-Casei-Asigurarilor-de-Sanatate-8701

  Nu mai scriu nimic va las sa comentati si eventual sa trecem la rezolvarea unei noi probleme. Peace!


  scratch
  avatar
  rutier

  Mesaje : 8
  Puncte : 16
  Data de inscriere : 20/10/2010

  Curiozitate

  Mesaj  rutier la data de Joi Mar 17, 2011 4:12 pm

  Oare dragalasele de arere plus iteme s-au ''gandit'' sa faca o minima verificare/incrucisare cu statisticile ce se regasesc pe drpciv.ro?
  Concret...scoala 'x' are, sa zicem, 55 cursanti pe trimestru, conform drpciv.
  55x30ore=1650 ore impartite la 3 luni fac(macar)550 ore in plata la personalul angajat, in speta, chiar noi instructorii, nu?... nu pun la socoteala orele suplimentare, care stim cu totii ce se intampla cu ele in contabilitatea firmei (sau nu stim Very Happy ).
  Sunt convins ca peste trei sferturi din scolile de soferi autorizate din RSR nu fac fata la o astfel de verificare...bag seama ca nu se vrea...e mai simplu ca, din condei, sa platim retroactiv! Evil or Very Mad

   Acum este: Mar Sept 18, 2018 3:11 pm